De Ultieme Reisfiets

20 jaar geleden had ik niet kunnen vermoeden dat ik zo gehecht zou raken aan mijn Snel Safari nu STEEL RIDE) reisfiets. Klinkt misschien gek, maar er zijn momenten geweest dat ik liefde voelde voor mijn mooie trouwe zwarte Snel Safari. Samen op reis door Engeland; ik uitgeput door de steile kustweggetjes, mijn Snel Safari onvermoeibaar. Samen ploeterend door de woestijn in Mauritanië; ik oververhit, mijn Snel Safari zorgt voor een beetje schaduw. En vooral onze ontmoeting op het vliegveld in Parijs - terwijl ik vreesde dat mijn Snel Safari in Dakar achter was gebleven - vervulde mij van een diepe blijdschap.
Maar na al die jaren en vele duizenden kilometers kwam toch het moment dat hij op begon te raken. Randy, chef werkplaats vestiging Snel fietsen Utrecht, heeft de trapas nog weten vast te zetten in het versleten frame, maar een verre reis zou ik er niet meer mee kunnen maken.

Door de jaren heen heb ik samen met de jongens van Snel fietsen mijn stalen Snel Safari steeds mooier en stiller gemaakt. Er is achter een Rohloff- versnellingsnaaf op gekomen, we hebben er hydraulische Magura HS33 remmen op gezet en de meeste piepjes en kraakjes zijn er uitgehaald. Kortom een fiets helemaal zo als ik dat wilde; bijna onverslijtbaar, weinig onderhoud nodig en zo goed als geruisloos.

Op de fiets- en vakantiebeurs in 2015 had ik al in een folder gezien dat Snel fietsen bezig was een stalen frame te ontwikkelen waarbij een Rohloff-naaf met riemaandrijving gemonteerd kon worden. Daar werd ik enthousiast van! Er zat een behoorlijk prijskaartje aan, maar de combinatie en de afmontering deden mij watertanden. Toen mijn Snel Safari een jaar geleden 'bedankte' voor de verre zware reizen, bleek Snel fietsen zover te zijn dat het stalen frame geschikt voor riemaandrijving geleverd kon worden. Er zat voor mij niets anders op om de eerste te zijn dit frame te kopen.

Ik ben nu de gelukkige bezitter van een Snel STEEL RIDE 28 BELT Drive fiets. Afgemonteerd met voornaaf, balhoofd en trapas van Chris King, Gates riem en tandwielen, Magura HS33 remmen, voor- en achterdrager van Tubus, Exal velgen en alles helemaal - tot en met de spaken - zwart! Net zo mooi als mijn Snel Safari (ooit was :-).

Verre reizen heb ik nog niet gemaakt met mijn nieuwe Snel STEEL RIDE BELT, maar de ervaringen op reizen door Nederland zijn volledig naar tevredenheid. Het stalen frame van de Snel STEEL RIDE BELT rijdt heerlijk soepel. Alles is zo stevig en goed gemonteerd dat er geen enkel piepje of kraakje te horen is tijdens het fietsen. De riemaandrijving is geruisloos en betrouwbaar. Ik heb met dezelfde inspanning die ik bij mijn Safari moest leveren een 1 à 2 kilometer hoger gemiddelde. Het is een puur genoegen op de Snel STEEL RIDE BELT te kunnen fietsen.

Deze Snel STEEL RIDE BELT met riemaandrijving koop je niet zo maar. Het is een prijzige fiets. Zeker met de afmontering die ik gekozen heb. Maar wil je een fiets waar je verliefd op kunt worden en eentje die jou niet in de steek gaat laten, dan is de keus niet zo moeilijk. Ik denk dat ik de monteurs bij Snel de komende jaren niet veel te zien zal krijgen. Er kan niets kapot aan deze fiets. Voor de gezelligheid zal ik wel eens langsgaan om de olie van de Rohloff versnellingsnaaf te laten verversen.

Ik kan weer 20 jaar vooruit. En ik voel de vlinders in mijn buik al ontpoppen …

Peter

.

Nieuws

SNEL FIETSEN BV

Amsterdamsestraatweg 414 a-b-c
3551 CX Utrecht
Telefoon 030 - 2441971
utrecht@snelfietsen.nl

Valeriusstraat 79
2517 HP Den Haag
Telefoon 070 - 7371372
denhaag@snelfietsen.nl

KvK Utrecht 30023353
BTW nr. NL810498820B01

Algemeen emailadres:
info@snelfietsen.nl

ABN-AMRO
IBAN: NL88 ABNA 0490 7820 19
BIC: ABNANL2A

•  Algemene voorwaarden
•  Garantiebepalingen

FIETSMERKEN

•  Snel
•  Cannondale
•  Cube
•  Jan Janssen
•  Surly
•  Van Nicholas 
•  Brompton
•  Bamboe Fietsen

 

FRAME MATERIAAL

•  Stalen fietsen
•  Titanium fietsen
•  Carbon fietsen
•  Aluminium fietsen
•  Bamboe Fietsen

OPENINGSTIJDEN:

Maandag   Gesloten
Dinsdag   9:00 – 18:00
Woensdag   9:00 – 18:00
Donderdag   9:00 – 21:00
Vrijdag   9:00 – 18:00
Zaterdag   9:00 – 17:00
Zondag   Gesloten