Een fietscomputer is een compact apparaat met veel mogelijkheden voor zowel de recreatieve als sportieve fietser. Dankzij verschillende functies kun je veel te weten komen over je afgelegde afstand, gemiddelde snelheid of je verbrande calorieën. Hierdoor train je niet alleen effectiever, het maakt fietsen ook een stuk leuker. Om een goede keuze te kunnen maken uit ons ruime assortiment fietscomputers, hebben we op deze pagina leuke informatie voor jou op een uitgewerkt.

De meer recreatief georiënteerde fietser

Ben je een recreatieve fietser, dan heb je meestal genoeg aan een fietscomputer met alleen de basisfuncties. Je meet hiermee bijvoorbeeld je snelheid, afstand en tijd. Kies je voor een model met GPS, dan heb je voor deze metingen geen aparte sensoren meer nodig. Je route kun je dan achteraf analyseren op je pc of laptop. De meer uitgebreide fietscomputers met GPS bieden ook navigatiemogelijkheden. Dit is vergelijkbaar met autonavigatie, waar je wellicht al mee bekend bent. Zo fiets je ontspannen naar een vooraf ingestelde locatie, zonder te verdwalen of de kaart te moeten lezen.

De meer sportief georiënteerde fietser

Ben je meer een sportieve fietser, dan wil je naast de basisfuncties wellicht ook je hartslag, cadans of calorieverbruik meten. Hierdoor worden je trainingen efficiënter en verbeter je eenvoudig je prestaties. Om de juiste keuze te kunnen maken welke fietscomputer de beste is voor jou, hebben we een keuzehulp voor je gemaakt. Hier geef je heel eenvoudig aan welke opties je wilt hebben. Je ziet de fietscomputers die voldoen aan je wensen vervolgens automatisch verschijnen.

Fietstochten maken

Wil je het liefst mooie fietstochten maken? Dan is een fietscomputer met navigatie geen overbodige luxe. De bediening en mogelijkheden komen in de meeste gevallen overeen met autonavigatie. Dat is wel zo vertrouwd. Het grote verschil zit hem in het kaartmateriaal. Fietscomputers met navigatie geven zeer gedetailleerd alle fietswegen weer. Zo fiets je makkelijk van A naar B, zonder oponthoud. Het enige wat je nog hoeft te beslissen is welke kaart je gaat nemen. Fiets je veel in het buitenland? Dan is een kaart met alle wegen van Europa aan te raden. Als je alleen in Nederland of België fietst, is een Benelux-kaart meestal voldoende.

Conditie verbeteren

Dat fietsen goed is voor je conditie, weet je natuurlijk al. Met een fietscomputer kun je nog een stapje verder gaan. In combinatie met een hartslagsensor kun je namelijk in verschillende hartslagzones fietsen, wat bevorderlijk is voor je conditie. Het meten van je hartslag gaat meestal via een borstband. Deze geeft de meetwaarden vervolgens door naar je fietscomputer. Je kunt je conditie daarnaast ook verbeteren met intervaltrainingen, waarbij je je sessies verdeelt in rustpauzes en actiemomenten.

Afvallen

Er zijn veel manieren om af te vallen, maar door op je eigen fiets mooie tochten te rijden is eigenlijk wel het leukst. Een fietscomputer met een calorie gebruik indicatie kan je daar bij helpen. Hiermee krijg je een duidelijker beeld van de effectiviteit van je sessies en weet je dus precies hoeveel calorieën jij verbrandt hebt. Bovendien zijn er ook fietscomputers op de markt die geschikt zijn voor intervaltrainingen. Door op deze manier te trainen, verbrand je uiteindelijk meer vet.

Spieren trainen en techniek verbeteren

Je beenspieren worden vanzelf sterker door het fietsen. Er zijn echter manieren om dit proces te versnellen. Met een cadanssensor is het bijvoorbeeld mogelijk om je pedaalslagen te registreren. Een ritme van 100 omwentelingen per minuut is het meest efficiënt. Bij een hoger aantal slagen verhoog je de druk op je spierpezen. Bij een lager aantal omwentelingen, rij je meer op kracht. En met een vermogenssensor registreert de druk die je uitoefent op je pedalen. Dit wordt aangegeven in Watt. Dit komt ook je techniek ten goede. Ook kun je met intervaltrainingen heel gericht je spieren sterker maken. Bij deze manier van trainen moet je lichaam nieuwe spiermassa aanspreken, omdat je harder moet werken.

 

De merken welke we in de Snel vestigingen verkopen zijn:

Kijk hier op de website

Cateye Topeak VDO Mio

SNEL FIETSEN BV

Amsterdamsestraatweg 414 a-b-c
3551 CX Utrecht
Telefoon 030 - 2441971
utrecht@snelfietsen.nl

Valeriusstraat 79
2517 HP Den Haag
Telefoon 070 - 7371372
denhaag@snelfietsen.nl

KvK Utrecht 30023353
BTW nr. NL810498820B01

Algemeen emailadres:
info@snelfietsen.nl

ABN-AMRO
IBAN: NL88 ABNA 0490 7820 19
BIC: ABNANL2A

•  Algemene voorwaarden
•  Garantiebepalingen

FIETSMERKEN

•  Snel
•  Cannondale
•  Cube
•  Jan Janssen
•  Surly
•  Van Nicholas 
•  Brompton
•  Bamboe Fietsen

 

FRAME MATERIAAL

•  Stalen fietsen
•  Titanium fietsen
•  Carbon fietsen
•  Aluminium fietsen
•  Bamboe Fietsen

OPENINGSTIJDEN:

Maandag   Gesloten
Dinsdag   9:00 – 18:00
Woensdag   9:00 – 18:00
Donderdag   9:00 – 21:00
Vrijdag   9:00 – 18:00
Zaterdag   9:00 – 17:00
Zondag   Gesloten

 

 

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Ongeldige invoer
(We versturen deze 1x per kwartaal)

 

 

Erkend leerbedrijf